Pris per kvadratmeter...

Vet du exakt hur stor din lägenhet, hus eller kontorslokal är? 
Det är viktigt att veta hur stort det är för att veta vad det faktiska priset per kvadratmeter är. Vad man betalar för med andra ord. 
Allt sådan kan man få hjälp med att att mäta upp och att fastställa, vilket är ett bra argument vid bland annat försäljning av sitt boende eller lokal. 

Det finns även statistik  / riktlinjer över hur mycket en lokal eller ett boende kostar i olika områden, så det kan vara bra att veta även vid ett köp, att veta om man betalar vad det kostar i respektive område, eller om det är ett över pris. 
Sen bestämmer man ju så klart själv om det är värt det eller inte, det är ändock en bra parameter i ett köp respektive försäljningsläge. 

Sedan kan det vara bra att ha ett hum om ytor rent generellt, jag vet en gång då vi hyrde en sportstuga i Sälen som uppgavs vara av en viss storlek i kvadratmeter, och när vi kom fram så visade den sig bara vara hälften av vad som angavs i annonsen! 
Inte alls kul, det blev riktigt trångt då vi var en storfamilj på besök över julen. Men vi processade detta mot ägarna och fick en bra rabatt :) Så visst är det bra att ha koll. 

Kommentarer