Naturmaterial...Det är väl knappast någon som missas den stora hypen av marmor. Man ser marmor överallt just nu- som bordsskivor, lampfötter, skålar, bänkskivor etc. Det har verkligen gått inflation i det materialet just nu, och trenden kommer nog att vanda ganska så snart. 

Men natursten är ett genuint naturmaterial material, så man borde se det mer långsiktigt än som en tillfällig trend. Att använda sig av natursten, marmor, granit och liknande sten är en långsiktig investering och ger ett genuint långsiktigt material för ditt kök eller kanske badrum. 

Den vita marmorn har som sagt setts överallt under några år, men nu börjar  den gröna marmormor poppa upp som alternativ, då vissa inredningstrender drar åt en mörkare stil, och visst är den gröna marmorn underbart vacker. 

Även graniten är ett underbart material att fundera på om man ska lägga in nya bänkskivor i köket, jag gillar den dock inte blankpolerad och föredrar en mer ruffars känsla som den får genom att mattslipas eller borstas. I ett kök har man redan så mycket ”hårda material” så det gäller att få en balans så det inte känns sterilt och hårt. Granit är för övrigt i princip helt underhållsfri och outslitlig. Vissa delar av ett hem ska man helt klart satsa på kvalitet och strunta i kortsiktiga trender. 

Kommentarer