Trappans betydelse...

Hur ser din julklapps-lista ut? Är det mjuka paket? Prylar, pengar eller kanske ger du pengarna till något välgörande ändamål? 

Hur som helst så tycker jag att det är väl investerade pengar att passa på att lägga det på sitt boende. Inte bara en tröja som läggs in längst bak i garderoben bland 20 andra liknande tröjor, eller pengar/prylar som är ett minne blott efter januari.Att satsa på hemmet gör att du kan njuta länge länge av investeringen. Och att ge bort hjälp till någon man vet behöver fixa något hemma är stort!

Jag har så klart en sak i åtanke, nämligen att fixa trappen. Enligt Feng shui så har trappor i hemmet stor betydelse, det gäller att behålla energierna i huset, så att de inte försvinner ut för fort. Dels kan både materialval och färg ha betydelse, men även hur man applicerar tavlor med m.m.


Inom Feng Shuin så anses att en täckt trappa är bättre, just  för att inte energin skall rinna ut mellan trappstegen. Vilket symboliskt menas att en täckt trappa med sättsteg behåller pengarna kvar i hemmet.


Trappor hade även tillbaka i tiden en  statusbetydelse, där en snygg ”skryt-trapp” visar att man var välbärgad.
Hur som helst så är det viktigt att en trapp är trygg och säker. Så är det dax att se över sin trapp så kanske det är en bra gåva nu när vi står inför julen. Fundera sedan på hur du vill din drömtrappa ska se ut, och ta hjälp för råd & fix av fackman


Bilder: Pinterest

Kommentarer