Natursmarta alternativ...

Visste du att under 2015 så var det fler människor som jobbade inom den amerikanska solenergisektorn än inom landets olje- och gasutvinningsindustrin räknat tillsammans. 
(Även kolutvinningen fick se sig slagen)

När jag fick höra det blev jag positivt överraskad! Det känns som vi är på väg framåt, att en förändring är på gång, en strimma hopp bland alla negativa rapporter som vi överöses av.

Det är inte bara positivt för att det skapar arbetstillfällen inom en branch som är bättre för natur, men även att om efterfrågan ökar så får vi fram fler bra naturvänliga produkter, och förhoppningsvis blir de mer prisvärda så att vi har råd att handla natur-smart. Det gör ju att vi har enklare att hitta bra lösningar där vi inte har tillgång till el, och kanske till och med kan börja välja bättre alternativ. 

Redan i dag så finns det toppenbra alternativ att använda sig för både sommartorpet, husbilen och båten. 

Det finns till och med vindkraftverk att att skaffa sig för privat bruk, och jag blev förvända att det faktiskt inte är dyrare än vad det är. Som sagt jag är positivt överraskad att vi kommit så långt och tror att utveckligen kommer utvecklas än mer och att vi vänjer oss vid ett nytt mer miljöanpassat tänk framåt.


Kommentarer