Top notch badrummet...

Hur tänker du när du ska göra en större investering / förbättring hemma, betalar du för kvalitet eller vill du komma undan så billigt som möjligt?Jag lyssnade på podden ”lyxfällan” i går och de tog upp just vårt köpbeteende. Att de till exempel gärna köper tandkräm till extrapris, men om de ska renovera badrummet inte knusslar med kronor och ören. Deras filosofi är/var att renovera badrummet är en investering och därmed viktigt att göra det rätt och välja bra kvalitetsmaterial. Kontentan var just att om man är prismedveten på vardagsprodukter så får man pengar över till de mer viktiga och stora valen. Spenderar man stort på ALLT så kan man hamna i Lyxfällan :)
Hur som helst så håller jag med då det gäller att fixa sitt drömbadrum så ska man ha en plan. En långsiktig plan för vilka funktioner man behöver, vilken budget man har och sedan så klart materialvalen. Och kanske det viktigaste av allt att anlita expertishjälp när det gäller våtutrymmen etc. Det här har en helt annan dignitet än att byta färg / tapet i ett vardagsrum eller hall. 

Men det handlar om mycket pengar så för att kunna säkra resultatet tycker jag att man börjar med att leta inspirationsbilder, kolla, titta, tänk och känn efter. Tänk ut en ungefärlig plan som du sedan går till din fackman med, då säkrar du att att investering blir top notch. 


Kommentarer