Nu tändas tusen juleljus...




Nu när vi går in i mörkare tider är det supermysig att börja tända levande ljus, ta fram filtar och  hoppa in i mjuka, sköna homewear. 





Vi nordbor älskar att ”cocoona”  när det blir kallt ute, och vi är duktiga på att skapa en hög mysfaktor hemma.


Inte minst när det går mot advent och juletid.


Det hör till att tända många ljus, och det är oxå den tid som det sker extremt många bränder, just på grund av glömda ljus.



Visst ska man mysa, och låta stearinljusen brinna, det är nästan nödvändigt för att klara den mörkaste tiden på året, men det kan vara bra att göra det så säkert som möjligt.  
Det finns mängder  av bra förebyggande åtgärder att säkra upp med. 




För det första bör du vara noga med vart och hur du placerar dina ljus, se över så det inte finns det brännbart i närheten etc.
Ha aldrig ljus tända om du inte befinner dig i närheten.  




Ta för vana att alltid blåsa ut ljusen om du lämnar rummet, dubbelkolla innan du lämnar hemmet, och innan då går och lägger dig.

Läs på om hur man släcker en eventuell brand. Införskaffa brandfilt, eldsläckare som en säkerhet, och kolla batterierna på brandvarnare. 


Sedan kan man göra rent byggtekniska åtgärder. Något man absolut ska tänka på när man bygger nytt, eller bygger om. Att säkra både dörrar, fönster och brandfogningarVar noga med att se till att det görs i enlighet med gällande brandkrav vid byggen/ombyggnader.  

Då skapar du ett säkrare hem. Läs på, och känn dig säkrare på att du vet hur du gör, och kan göra. 



bilder:Unsplash

Kommentarer