Vetenskap och andlighet..

Vetenskap och andlighet, är det samma sak? Eller är det så att de håller varandra i handen, hör ihop?

Enligt Carl Sagan, "Uppfattningen om att vetenskap och spiritualitet på något sätt är samma sak, förminskar dem båda", ja det tror jag säkert, inget är så lätt att förklara, det är mycket mer komplext. Men vi vill ändå nånstas försöka att förstå.




Ett annat sätt att se det på, eller i alla fall försöka skap sin egen bild av det, men en gnutta förståelse kan vara denna synvinklen; -"Vetenskap och andlighet är som två olika språk. Om man ser till bara orden / språket, så kan det verka som helt olika varandra, men trots det så har de samma betydelse och innebörd. Och kanske är det därför man inte uppfattar det som samma sak, eller i värsta fall tror att det är exakt samma sak. Men tittar du noga på dem noggrant så kommer du se samma bild, bara två olika sätt att förklara det på."

Jag gillar i alla fall tanken på att det är samma fenomen, att det finns en storhet i det. Det är så många människor som ser ner på andlighet, ( jag pratar INTE om religon) Men tror stenhårt på vetenskapen. Och det är bra, för då borde dom börja tro på andligheten, eftersom andlighet är samma fenomen som man försöker förklara ur ett vetenskapligt perspektiv.

Kommentarer